Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Baskeri

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Tähän kirjaan on itse Papillon kirjoittanut esipuheen. Kun Papillon ja länsisaksalainen Blickensdörfer tapasivat ensimmäisen kerran he tajusivat heti paikalla toisensa: molemmat ovat kuninkaita jännityksen ja seikkailun maailmassa.
Hans Blickensdörferin suuri seikkailu tapahtuu toisen maailmansodan loppuvaiheiden Euroopassa. Ranskalaiseksi tekeytyneenä Wehrmachtin sotilas Blickensdörfer pakenee Elben yli amerikkalaisten puolelle. Tästä lähtien hän on maaton, nimetön, henkilöllisyyttä vailla oleva mies, joka voi luottaa vain itseensä. Hän jää kiinni vakoilijaksi epäiltynä, oppii tuntemaan sodanjälkeisten vankiloiden säälimättömyyden, hänestä yritetään puristaa tietoja armottomin kuulustelumenetelmin, häntä kidutetaan. Mutta kuin ihmeen kaupalla hänen onnistuu karata ja hän aloittaa epätoivoisen piileskelynsä odottaen poliittisen tilanteen selkeytymistä. Baskeri, jota ranskalaiset eivät koskaan ota päästään, koituu hänen pelastuksekseen: peittää hänen vankilassa kaljuksi ajellun päänsä. Hans Blickensdörfer joutuu kokemaan koko pakolaisen elämän kurjuuden, nälän, kylmän, vainon, sitä miellyttävämpi on yllätys kun kohdalle joskus osaa myös ystävällinen ihminen, auttava nainen.
Hans Blickensdörferin kirja on huikea seikkailutarina, mutta samalla se on hätkähdyttävä kuvaus siitä kaaoksesta joka Euroopassa vallitsi, kertomus hurjista ihmiskohtaloista: ihmisistä jotka sota oli temmannut juuriltaan.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

317

Kustantaja

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Kieli