Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Älä katso heitä silmiin

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Själenin tunturihotellissa järjestetään vuotuinen maanpuolustuskonferenssi. Turvatoimet ovat huipussaan, sillä paikalle odotetaan myös arvovaltaisia ulkomaisia vieraita.
Siv Dahlin on hotellissa siivoojana mutta tulee yllättäen vedetyksi tapahtumien keskipisteeseen, kun hänet ylennetään hotelliemännän sijaiseksi. Hän saa komennettavakseen kirjavan siivooja-armeijan, joka tuntuu kätkevän monia tarinoita.
Tarpahtumat kehittyvät dramaattisiksi, kun puolustusvoimien komentajaa ammutaan ja eräs vieraista katoaa jäljettömiin. Myös aiemmin onnettomuuksiksi tulkitut oudot kuolemantapaukset nivoutuvat kiihtyviin tapahtumiin.
Ennen niin rauhallinen hotelli on nyt täynnä toimittajia ja poliiseja, ja tunnelma on kaoottinen. Mutta kukaan ei huomaa hotellin henkilökuntaa: hiljaista ja näkymätöntä väkeä, jonka velvollisuutena on tehdä jokaisen asiakkaan vierailusta ikimuistoinen.

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Tekstinäyte

Ihminen on helppo haudata. Haudasta kaivaminen on hankalampaa. missä on käisvarsi? Kaulasta puuttuu palanen. Mistä tämä ylimääräinen jalka on peräisin? Ja jos päätä ei löydy ollenkaan, voidaanko ylipäänsä -anteeksi sanaleikki- sanoa että tässä ovat tämän henkilön jäännökset? Jos siis pää puuttuu?
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

365

Kustantaja

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

309

Kustantaja

Sarjamerkintä