Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Rosa

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Ensimmäinen maailmansota on ohi. Sosialistivallankumous on pyyhkäissyt Saksan yli ja tehnyt Berliinistä taistelutantereen. Kapinaa johtaneesta Rosa Luxemburgista on tullut rakastettu ja vihattu hahmo. Rosa ehtii nauttia voitostaan vain hetken, sillä kaupungin slummeissa vaaniva viiltäjä saa hänet saaliikseen.

Rikoskomisario Nikolai Hoffner ja hänen apulaisensa Hans Fichte ehtivät juuri aloittaa Rosan murhan tutkimukset, kun suojelupoliisi puuttuu asiaan. Hoffner alkaa ymmärtää, miten syvälle rikoksen lonkerot ulottuvat.

Rosan kohtalo jäi aikanaan arvoitukseksi, ja Jonathan Rabbin tiivis poliittinen trilleri esittää sille hätkähdyttävän todentuntuisen ratkaisun. Rabb kuvaa elävästi Berliiniä ja ihmisiä tasapainoilemassa ensimmäisen maailmansodan kaaoksen ja sitä seuranneen synkän kauden välissä aikana, jolloin vallasta taistelivat läpimädät poliitikot, pikkurikolliset ja karismaattiset johtajat.

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Tapahtuma-aika

Alkukieli

Tekstinäyte

Lukituista ovista ja pimeydestä huolimatta tilanne oli nyt kristallinkirkas. Silti Hoffner tunsi sydänalassaan kouraisun, sillä tätä hän ei ollut kaivannut. Hänen etsimänsä poikkeamat, nuo hänen havaitsemansa hienovaraiset kiemurat, kuuluivat maailmaan, jossa totuus ja valhe pidettiin visusti erillään.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Nimi

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Nimi

Ilmestymisaika

Sivumäärä

473

Kustantaja

Kääntäjä

Sarjamerkintä