Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Korpilakko

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Katkeruutta… Satama oli tyhjä. He seisoivat laiturilla katsoen autiota ulappaa. Edessä odotti työttömyys. Mutta heidän takanaan odottivat heidän naisensa.

Tämä on myrskyisä kertomus Antti Mutrun vaelluksesta etelärannikolta aina Pohjanlahden perukoille. Ulkoiset ristiriidat johtivat tämän voimamiehen nyrkkilain tielle ja sisäiset estivät hänen rakkauttaan kypsymästä.

Nöyryytyksiä… Pomo astui odottavan miesjoukon luo ja heitti työkortit ilmaan. Rajussa yhteenotossa ne jakautuivat voimakkaimmille – joita juuri tarvittiinkin.

Kun tartutte tähän romaanin, katsokaa tekijän nimeä. Jos tunnette Viljo Suutarin, tiedätte hänen pystyvän kertomaan suomalaisen työmiehen tiestä enemmän ja paremmin kuin useimpien muiden. Tiestä, joka on vienyt kurjuuteen ja väkivaltaan, laillisiin ja laittomiin paikkataisteluihin mutta myös leveämmän leivän päiviin.

Taisteluita… Pilkkopimeässä, aseet käsissä kamppailivat lakkolaiset ja lakonmurtajat. Joku tarttui takaapäin Antin tukkaan, laski partaveitsen kaulan kohdalle ja viilsi voimakkaasti. Eikä Antti koskaan saanut tietää, kuka leikkasi hänen solmionsa poikki aivan solmun alapuolelta.
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

486

Kustantaja

Kieli