Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Lukinkehrä

Tyyppi
runokokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Rakkaudentunnustus suomalaiselle lehtomaisemalle ja Helsingille. "Elämä kohoaa kuin talvikin vana,/ kukat katsovat maahan, suljetuin silmin./ Kun sinun syksysi koittaa,/ ja kun talvi aukeaa yllesi kuin valkea huuto,/ routamoukari, pyryhampaat,/ valon kaikuaskeleet, katoavat, varjottuvat./ Puhtaan kuoleman alla vihreät sydämesi/ hautovat joutsenen munaa." (Talvikki/ Sanojen aika)
Tomi Kontio, s. 1966, on julkaissut runokokoelman Tanssisalitaivaan alla (1993), novellikokoelman Säädyttömät (1994) ja romaanin Uumen (1995). Hän on ehtinyt saada runsaasti tunnustusta: J.H. Erkon novellikilpailun voitto 1988, J.H. Erkon palkinto parhaasta esikoisteoksesta 1993, Runeberg- palkintoehdokkuudet 1994 ja 1995 sekä Kalevi Jäntin palkinto 1996. Ekstaattinen, loistokas runokieli, myytit ja aistien vahva kokemus leimaavat Kontion kirjoittamista. Uudessa kokoelmassa hän tunnustaa rakkautensa niin suomalaisen lehdon kasvimaailmalle kuin helsinkiläiselle lähiölle. Tomi Kontio asuu Vantaan Kurkimäessä vaimonsa ja kahden tyttärensä kanssa. (Sisäkansiteksti)
Aiheet ja teemat
Tapahtumapaikat
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
76
Kieli
Osana julkaisua
Ilmestymisaika
Kieli