Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Sorayan kiirastuli

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Millä tavalla nykyihminen kokee elämänsä ja rakkautensa: Helvettinä, Kiirastulena vai taivaana? Tukahdutettuna, piiloon painettuna ja turhautuneena vai tunteissa oikeasti koettuna ja itsetoteutukseen kelpaavana; aitona vai tuotteistettuna? Ja millainen on tuskallinen tie eteenpäin tunteiden Helvetistä Kiirastulen kautta Taivaaseen - ja yllättäen ehkä sieltä taas takaisin sfääriin, jonka nimi on Rakkaus/Helvetti?

Tätä mutkittelevaa ja aina yllättävää reittiä kuljetaan Harry Forsblomin "kielellisessä toimintaromaanissa" Sorayan Kiirastuli. Aivan oikein, Soraya on Persian shaahin Reza Pahlavin lapsettomuuden takia hyljeksitty ja hylätty mutta nyt unohduksesta aikamme idoliksi ja media- sankarittareksi esiin nostettu vaimo, media-aikakauden ensimmäisiä kestojulkkiksia. Soraya ja hänen sivupersoonansa, kuten Tuhannen ja Yhden Yön tarinoiden Sheheradzade ja tuotteistetut nais- pyhimykset, ovat sukkuladiplomatiaa harjoittavia naissukupuolensa edustajia, joiden tehtävänä on opastaa seuraajansa Kiirastulesta Luvattuun Maahan. Tässä heitä yrittävät estää roistot, jotka ovat enimmäkseen miehiä ja myös nykyaikaisia Ali Baban rosvoja, heidän joukossaan itse shaahi. Mutta myös roistot ja shaahi joutuvat nöyrtymään ja kulkemaan Kiirastulen vaatiman tien tullakseen taivaaseen pääsemisen arvoiseksi.

Exoduksesta ja takaa-ajosta kehkeytyy kielellisesti ja toiminnallisesti huikea kosminen, moni- kulttuurinen Tom ja Jerry -ajojahti, osaksi sarjakuvamainen slapstick-tragikomedia. Ajojahti etenee myös World Trade Centerin liekehtiviin torneihin ja niistä vielä hetkeksi kierreportaita myöten maa- pallon kuumaan keskipisteeseen, jossa seikkailtiin myös Forsblomin romaanisarjan edellisessä osassa Rakkaus/Helvetti.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

322

Kustantaja