Eläinlääkäri puussa

Tyyppi

novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Eläinlääkäri Mikael Ilves tunnetaan sujuvasta kynästään ja humoristisesta suhteestaan lemmikkeihin ja niiden omistajiin. Hän on pitänyt vuosien varrella useita verrattoman hauskoja ja opettavaisia kysymys- ja vastauspalstoja lemmikki- ja perhelehdissä.

Eläinlääkäri puussa –kirjassa seikkailee rauhoittavasti haasteleva, säihkyvähymyinen eläintohtori Mika Pulssi, ”jonka ympärillä ikääntyvät naisihmiset parveilevat kuin kärpäset”. Hän tutustuu muun muassa kiinanpalatsineidin ja kulkukoiran jälkeläiseen Tintiin ja sen emäntään Alina Maliseen: Tintti hallitsee Alina-rouvan elämää rautaisella käpälällään, pikku hauvansa hyvinvoinnista huolestunut Alina puolestaan terrorisoi tohtori Pulssia soittelemalla öin ja päivin.
Mukana ovat myös tarinat Esmiira-tytön kesäkissan surullisista vaiheista, chihuahuan hääjuhlista sekä töölöläisessä kerrostalossa karkuteille longerrelleesta kalkkarokäärmeestä.
Mikael Ilveksen kertomuksia ryydittää lempeä ironia, joka kohdistuu tasapuolisesti tohtori Pulssiin, itsevaltaisiin lemmikkeihin ja hössöttäviin omistajiin.
(takakansiteksti)

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

222

Sarjamerkintä