Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Rei Shimura Havaijilla

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Osa-aikaisen tiedusteluagentin työsopimus päättyy ja Rei Shimura päättää palata Kaliforniaan. Hänen isänsä toipuu parhaillaan aivoverenvuodosta ja tarvitsee hoivaa.

Kotirauha rikkoontuu, kun Kalifornian Shimurat Kutsutaan Havaijille viettämään suvun patriarkan 88-vuotispäivää. Kaikki ovat ällikällä lyötyjä! Kukaan koko klaanista ei ole tiennyt, että muinaisen isotädin jälkeläisiä elelee niinkin lähellä.

Rei huomaa pian, että uusilla sukulaisilla on paljon enemmän mielessään kuin pelkät syntymäpäiväkekkerit. He haluavat apua saadakseen takaisin arvokkaan rantatontin, joka heiltä on anastettu toisen maailmansodan melskeissä.

Rein etsivänvaistot heräävät, mutta tutkimukset pysähtyvät kuin seinään, kun maastopalo pyyhkäisee vaarallisen läheltä vieraiden loma-asuntoa. Kaiken kukkuraksi teini-ikäistä serkkupoikaa syytetään palon sytyttämisestä.

Onneksi hätiin rientää Rein entinen työnantaja, joka on purjehtinut ystävineen Havaijille. Kuumaakin kuumempi viikko on tiedossa, kun paikalle pölähtää vielä vaimonsa jättämä Hugh Glendinning.

Massey tarjoaa Rei Shimura -sarjan viimeisessä osassa aimo annoksen huumoria, jännitystä sekä mojovan yllätyksen, jota amatöörietsivän innokkaat fanit ovat saattaneet jo odottaakin.
(Gummerus)

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

349

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä