Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Purjetiellä

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Romaani lähiöstä, jonka kaavamaiset kuviot sekoittaa outo tulokas
He elävät lähiön kennostoissa kuin sokkoina, toisistaan tietämättä. Yksinhuoltaja Seija, joka tuntee, ettei elämässä enää ole muuta lämmintä kohtaa kuin oma lapsi Petri – muutoin kaikki on vain toivotonta kamppailua miesten hallitsemassa, saaliinhimoisessa maailmassa. Paavo, vapaa toimittaja, joka on menettänyt uskonsa ihmiseen ja vajonnut krapula-aamujen sumentamaan tarkoituksettomuuteen. Aviopari Rauno ja Hannele, jonka elämänarvot eivät kohtaa toisiaan – ovatko koskaan kohdanneetkaan?
Sitten lähiöön ilmaantuu Leo, tumma ja outo, tuntoihin vetoava, epäilyttävä mies, ”entinen metsuri ja luostarin noviisi, korvesta kotoisin, niin kuin täälläkin yhdeksän kymmenestä, jälkiään paikkaamassa”. Leo on konsultti tai jonkinlainen asianajaja – mitä kaikkea mies mahtaa ollakaan? Vähä vähältä hän alkaa vaikuttaa asukkaiden elämään, avata heidän silmiään näkemään totunnaisten rajojen ylitse, ihmisenä olemisen peruskysymyksiin, joihin ei yhtä vastausta ole olemassa.
Kaiho Nieminen luo osuva kuvan rakkaudesta ja rakkaudettomuudesta, syyllisyydestä ja syyttömyydestä, moraalista ja moraalittomuudesta. Onko ihmisten mahdollista löytää itsensä ja toisensa tämän päivän lokeroituneessa ja pirstoutuneessa maailmassa?
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

205

Kustantaja