Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Insinööri Andréen ilmapurjehdus

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
On vuosi 1897. Huippuvuorilta nousee ilmaan kolme miestä valtavalla ilmapallolla: heidän päämääränään on Pohjoisnapa. Mutta pahat ennustukset käyvät toteen: pallo ei toimi niin kuin sen pitäisi. Miehet joutuvat laskeutumaan keskelle Jäämeren valkeaa lakeutta. Teltta heillä on ja ruokaa joksikin aikaa ja mahdollisuus lisätä ravinnon määrää ampumalla jääkarhuja. He aloittavat epätoivoisen vaelluksensa kohti maata, asutusta, jäätävässä tuulessa, lumimyrskyssä, yli ahjojääkasautumien ja railojen. Matka on pelkkää kohtalon ivaa: kun miehet ponnistelevat kohti länttä, jäälautat ajautuvat itään, kun miehet ponnistelevat itään, matkaavat lautat länteen. Ja asutut alueet ovat yhtä tavoittamattomissa kuin ennenkin. Ajauduttuaan kuolemanväsyneinä jääpeitteisen saaren rantaan he päättävät rakentaa leirin, väliaikaisen leirin. Se seisoo pystyssä kolmekymmentä vuotta. Vasta vuonna 1930 löydettiin salaperäisen sairauden kaatamien miesten jäännökset, heidän päiväkirjansa.

Insinööri Andréen ilmapurjehdus perustuu näihin päiväkirjoihin ja Sudmanin monivuotisiin tutkimuksiin. Yksityiskohtaisen tarkkaa tietoa, huikeaa jännitystä, loisteliasta ajankuvausta, sankaruuden ja kunnian, hulluuden ja nerokkuuden kartoitusta, mestarillista ihmiskuvausta. Miesten keskeisten suhteiden kehittyminen, heidän luonteittensa paljastuminen on jännittävyydessään verrattavissa itse tutkimusretken vaiheisiin. Ja kaikkea sävyttää vahva, älykäs huumori. Sundmanin kirja on mahtava lukuelämys.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
343
Kustantaja
Kieli