Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kivenkantajat

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

"Minä en todistanut elämäni tärkeimpiä tapahtumia. Tärkeimmät tarinani voi kertoa vain sokea mies, äänen vanki. Seinän takaa, maan alta. Pienen talon nurkasta pienellä saarella, joka törröttää kuin luu meren ihosta."

Toisen maailmansodan aikana tutkija Athos Roussos pelastaa nuoren Jakob Beerin tuhotusta Puolasta ja vie tämän mukanaan Kreikan saaristoon. Siellä, Athoksen talossa, kaksikko viettää miehityksen loppuvuodet runouden, taiteen, karttojen ja kasvitieteen parissa.
Sodan lopun jo häämöttäessä Athos ottaa vastaan paikan Torontosta. Mukana seuraava Jakob ryhtyy tutkimaan hänen kanssaan kaupungin maaperää ja kohtaa samalla oman menneisyytensä menetykset ja tuskaiset muistot. Kauniin Bella-sisaren kohtalo ei jätä häntä rauhaan.
Romaanin toisessa osassa Ben, nuori professori, jolla myös on kokemuksensa sodan haavoista, tapaa jo kuusikymmentävuotiaaksi ehtineen Jakobin. Tämän runot ja muistikirjat herättävät Benin kiinnostuksen ja järkyttävät hänen turvallisesti järjestyksessä olevaa elämäänsä.

Kivenkantajat on lahjakkaan tekijän heleä-ääninen ja herkkävaistoinen esikoisromaani. Kanadalainen Anne Michaels kuvaa henkilönsä älykkäästi ja lämmöllä, kielellä, joka on täynnä elämää.
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Elokuvat

Vie pois Kirjasampo.fi-sivustolta.

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

337

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

245

Kieli