Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Eversti hautaa itsensä

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Eletään vuotta 1944 ja Saksan puolustuskyky on murtumassa. Äänekkäinkin natsi tietää sen sisimmässään; kaukonäköisimmät varautuvat tulevaan tappioon. Niin tekee myös eversti Helmut von Scraeder, Maidanekin kuolemanleirin 'hirviö'.

Liittoutuneiden joukkojen tunkeutuessa Puolaan hän laatii oman suunnitelmansa, jonka avulla hänen on määrä aloittaa uusi elämä.

Eversti von Scraederin ratkaisu on omaperäinen: hän "kuolee lavantautiin", kasvoleikkauksen avulla hänestä tulee juutalainen Benjamin Grossman.Mutta hän onnistuu liiankin hyvin; sodan loppuvaiheissa hän ehtii itse kokea keskitysleirin kauhut.

Sitten kohtalo aloittaa todella pirullisen leikin hänen kanssaan. Hän ei pääse käsiksi Sveitsin salaisiin talletuksiin, hän joutuu - Israeliin. Leikki jatkuu: ennen pitkää Benjamin Grossmanista tulee israelilainen sankarikenraali, arvostettu vaikuttajayksilö, juutalaisen naisen rakastettu aviomies ja onnellinen isä.

Ja juuri kun kaikki on parhaimmillaan panee kohtalo hänet maksamaan menneisyyden kovat laskut... Jotkut tietävät sittenkin hänen taustansa...

Yllättävä, dramaattinen, väkevän omaperäinen jännityskirja.

(takakansi)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

445

Kääntäjä

Nimi

Ilmestymisaika

Sivumäärä

394

Kustantaja

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä