Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kylmä iho

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Yksinäinen saari lähellä Etelämannerta, täysin eristyksissä muusta maailmasta. Nuori mies, joka pyrkii pakoon menneisyyttään, saapuu sinne sääaseman hoitajaksi. Saarelta löytyy vain majakanvartija, ja hän on suunniltaan järkytyksestä. Hän ei kykene kertomaan, mitä on tapahtunut, mutta yksi asia on selvä: saarella olijat ovat hengenvaarassa. Mikä heitä uhkaa?

Sánchez Piñolin tiivistunnelmainen esikoisteos yhdistää trilleriä, fantasiaa ja filosofiaa. Sitä on verrattu Joseph Conradin Pimeyden ytimeen, Daniel Defoen Robinson Crusoeen sekä H. P. Lovecraftin ja Jules Vernen teoksiin. ”Tarvitsemme hirviön, jotta tietäisimme keitä olemme. Hirviö on peili, joka näyttää meille omat pimeät puolemme”, kirjailija itse sanoo.
Albert Sánchez Piñol on syntynyt Barcelonassa vuonna 1965. Hän on Afrikan-tutkimukseen erikoistunut antropologi. Kylmä iho on hänen ensimmäinen romaaninsa, josta tuli oitis sekä lukevan yleisön että kriitikkojen suosikki ja kansainvälinen myyntimenestys. Alunperin katalaanin kielellä kirjoitettu teos on käännetty lähes kolmellekymmenelle kielelle, ja se voitti Ojo Crítico de Narrativa -palkinnon vuonna 2003. Teos on trilogian ensimmäinen osa.
(takakansiteksti)

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

220

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Lisätietoja

Trilogian 1. osa

Ensimmäinen julkaisu

kyllä