Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Vainotulet

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Kuka on se joka tekee raskasta työtä seitsemän päivää viikossa aamuviidestä iltamyöhään ilman sosiaaliturvaa ja kesälomaa ja saa elintasokaupunkilaisten haukut palkaksee? Se on maanviljelijä, turvenuija, känsäkoura, tukiaiseläjä, navetanhajuinen saatana, vainotulien kohde, jyrisee Matti Huumo.
Runsaan kymmenen vuoden aikana on maaseutumme kokenut tuhoisan taloudellisen ja henkisen luhistumisen. Tuhannet maatilat ovat siirtyneet talonpojilta suurteollisuuden ja liikemiesten käsiin. Sadat tuhannet maanviljelijät tai heidän lapsensa ovat joutuneet jättämään ammattinsa ja kotiseutunsa. Matti Huumo on yksi heistä. Hän on toistaiseksi ainoa, joka on kertonut maaltapaostaan kirjallisesti, romaanin keinoin. Eikä hänen kirjansa kerro pelkästään seurauksista, vaan se pureutuu syvälle syihin. Vainotulet on maanläheinen ja vaikuttava kirja, suoraan keskeltä maaseutumme kaoottisinta murrosta.
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Tapahtumapaikat
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
192
Kustantaja
Kieli
Sarjamerkintä