Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Karilla

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Katariinan kokema isään liittyvä pettymys olisi ollut helpompi kestää, jos isä, Kari Saarinen olisi kuollut puhtaasti viinaan ja ypöyksin. Mutta ei. Kari Saarinen tukehtuu karjalanpaistin lihapalaan eräänä lauantai-iltana Iltatähti-hotellissa Avara luonto-ohjelman aikoihin. Ja jos Katariina Laakso olisi ollut vainajan ainoa tytär, niin kuin koko elämänsä on luullut olevansa, shokki isän kuolemasta olisi ollut kutakuinkin siedettävä kestää.

Mutta mitä ajatella miehestä, jolla poliisin kertoman mukaan on yhteensä neljä lasta, jotka kaikki hän on hyljännyt aivan pieninä. Kuinka surra miestä, jota ei muista ja jonka elämäntapaa ei pysty ymmärtämään. Kari Saarinen vaikuttaa mieheltä, joka ei ole koko kuusikymppisen elämänsä aikana osannut rakastaa ketään, ehkä vähiten itseään. Isänsä mysteerin ääreen pakottautuvat sisarukset joutuvat kukin vuorollaan ja tavallaan tunnemyrskyn silmään. Tällä tuulisella karilla niin perhe-elämät, elämän arvot kuin tavat elää vispautuvat toiseen järjestykseen.
(Satu Vähämaa/ Sanojen aika)
Tragikoominen romaani neljästä sisaruksesta, jotka etsivät vastausta elämän ratkaisemattomiin kysymyksiin

Eräänä sunnuntaiaamuna 35-vuotiaan Katariinan ovella seisoo poliisi. Hänen isänsä, jota hän ei ole tavannut kolmeenkymmeneen vuoteen, on kuollut yksin hotellissa.

Poliisilla on muutakin yllättävää kerrottavaa: Katariinalla on kolme nuorempaa sisarusta, joista hän ei ole koskaan kuullutkaan. Tieto suistaa Katariinan raiteiltaan. Hänen sisimpäänsä ei tähän asti ole ollut asiaa kellään, ei edes hänen valokuvaajamiehellään Ollilla tai pienellä tyttärellään Elinalla.

Kun sisarukset tapaavat, ei kukaan oikein tiedä, miten suhtautua. Kuka oli se hurmaava, turhamainen mies, joka vei naisilta jalat alta, mutta kuoli yksin? Mitä salaisuuksia Ollin kameran linssi sisaruksista itsestään paljastaa? Uusi tilanne asettaa kaiken vaakalaudalle myös Katariinan ja Ollin rakkaudessa.

Herkästi ja täyteläisen sävykkäästi Katja Kallio kuvaa sisarusten haparoivaa tutustumista toisiinsa ja itseensä. Hän osoittaa taitonsa luodata ihmissuhteita tarkasti ja syvältä, huumoria unohtamatta.

(Otava)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Kustantaja

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

287