Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Buumimurhat

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Markkinahulina uhkaa pikkukaupungin idylliä. Kovapintaiset bisnesmiehet kasvottomine taustavoimineen ja kaksinaamaiset kunnallispoliitikot salaisine kauppoineen eivät piittaa luonnonarvoista ja vanhoista lupauksista.
Pienen kaupungin rauhalliseen katukuvaan ilmestyy uhkaavasti käyttäytyviä vieraita. Vammaisilla, vanhuksilla ja naisilla on aihetta pelätä turvallisuutensa puolesta.
Arhipan kerronnan painopiste on ihmissuhteissa, vallankäytön ja nykyilmapiirin kuvauksessa.
(takakansiteksti)
Naantalin rauhallinen elämä mullistuu, kun kaupunkilaisten virkistyskäyttöön tarkoitetulla Ailoksen saarella alkaa liikkua pukumiehiä kartta kädessä ja kaupungin kaduilla uhkaavasti käyttäytyviä skinejä. Pian selviää, että saarelle ollaan perustamassa Buumilaaksoa. Hanketta vastustaa puolet kaupunkilaisista ja toinen puoli kannattaa. Kolme kultaista hattua -dekkarista tuttu Pia Pohjakallio tutustuu kävelyretkellään vanhustentalo Kukkamaariassa asuvaan sisaruspariin ja huomaa kohta olevansa Kukkamaarian Kommandokerhon ulkojäsen. Kommandokerholaiset vastustavat Buumilaaksoa monin yllättävin keinoin, mutta saavat vastaansa hankkeen johtajan, salaperäisen ja kovaotteisen Vesa Salpan. Sitten kuukausia työttömänä sinnitelleelle Pialle tarjotaan unelmapestiä buumipomon sihteerinä.
(Tuija Lassila/ Sanojen aika)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

jännitysromaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

227