Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Eilisen varjot

Tyyppi
romaanit
Tekijä
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Lea Kranzin historiallinen romaani Eilisen varjot sijoittuu 1920-luvun Inkerinmaalle ja Pietariin. Takana on vallankumous ja tulevaisuus tuntuu epävarmalta. Kansalliset ja poliittiset suhdanteet ovat murroksessa, ihmiset on irrotettu vanhasta, mutta vain osittain. Vanhempien huonojen ratkaisujen vaikutukset ulottuvat lasten ja lastenlasten elämään. Uskovia jakaa opilliset erimielisyydet ja eriseuraisuus.
Kirjan päähenkilöt Katri ja Juho, kaksi rakastunutta inkeriläisnuorta, yrittävät ylittää sukujaan erottavan vihamielisyyden ja katkeruuden kuilun. Heidän käänteikäs tarinansa leikkaa useiden ihmisten ja ajanjaksojen polkuja. Eilisen varjojen romanttisten ympäristöjen, juonittelun, salaisuuksien ja mustasukkaisuuden keskellä kasvaa myös todellinen rakkaus. Tuo rakkaus antaa anteeksi eikä syytä toisia. Se ei aseta oikeaa oppia evankeliumin ja hyvien tekojen edelle, vaan elää tätä hetkeä!
(takakansiteksti)
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Tapahtumapaikat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
390
Kustantaja