Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Münsterin kirjuri

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Münsterin kirjuri on vaiheikas kertomus nuoren Matias Forseniuksen matkasta halki 1600-luvun kuohuvan Euroopan, jossa ihmishenki ei ole muutamaa kuparirahaa kalliimpi. Münsterin kirjuri on Aulis Aarnion neljäs historiallinen romaani.
(takakansiteksti)
On vuosi 1647. Verinen ja säälimätön sota on riehunut Saksan keisarin mailla kohta kolmekymmentä vuotta. Osansa siitä ovat saaneet Alankomaat, jotka ovat kamppailleet itsenäisyydestään Espanjan mahtavaa Filipiä vastaan.
Nuori maisteri Matias Forsenius tempautuu mukaan pyörteisiin, kun hänet lähetetään Ruotsin valtuuskunnan kirjuriksi Münsteriin. Espanja ja Alankomaat etsivät siellä ikuisen rauhan aineksia, mutta rauhan kaupunkiin kokoontuneet lähettiläät eivät kaihda keinoja omia etujaan ajaessaan, eivätkä häpeä toivottaa naapuriaan tulijärveen.
Tässä rauhaa havittelevassa sodassa ihmisen henki on halpaa. Sen Matiaskin saa kokea, sillä viekas ja oikullinen rouva Fortuna kuljettaa häntä tapahtumien keskellä, joskus melkein myrskyn silmässä. Matias näkee, kuinka ikuista rauhaa tavoiteltaessa päähenkiöitä ovat Valta, Tahto ja Vääryys, vain harvoin Oikeus, Järki ja Tunne.
(etulieve)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

362

Kustantaja

Kieli