Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Paratiisisaaren vangit

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Book cover
Book cover
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
YK:n vuokraama lentokone haaksirikkoutuu trooppisessa myrskyssä Melanesian merialueella. Sen matkustajat, 26 naista ja 22 miestä, pelastautuvat autiolle saarelle: suurin osa on suomalaisia metsätyönmiehiä ja kätilöitä, lisäksi ruotsalaisia terveyssisaria, muutama lääkäri, lehtimies sekä brittiläisen koneen miehiestö.
Alku on ankea: sademetsä huokuu kuumuuttaan, ei ole ruokaa, ei jälkeäkään ihmisistä. Koneen hylystä saadaan noudetuksi muutama miljoona kuparisia ehkäisykierukoita, ehkäisypillereitä ynnä muuta tarpeellista, kuten kirveitä ja puukkoja.
Käy selville, että saaren sisäosissa riehuu sota ja ylitsepääsemätön vuoristo erottaa ranta-alueet siitä. Pelastuminen näyttää lähes mahdottomalta. Muotoaan hakevassa yhteisössä syntyy ristiriitoja: kieliriitoja, uskonnollisia, poliittisia ja alkoholipoliittisia kriisejä, mutta Mustan kätilön taitavan johdon alaisena luovitaan selville vesille. Jopa pahin kapinallinen, äkeä rouva Sigurd talttuu ajan mittaan. Vähitellen opitaan tulemaan toimeen, hankkimaan kalaa ja lihaa, rakentamaan majoja ja valmistamaan työkaluja. Rakastellaan, juhlitaan ja työskennellään ankarasti mielikuvituksellisen SOS-suunnitelman hyväksi. Nämä atomiajan robinsonit viettävät saarellaan vuoden päivät. Heidän elämänsä on yllätyksellistä ja yllätyksellinen on tämä kirjakin – ilkikurinen, hilpeä veijaritarina.
(takakansiteksti)
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Tapahtumapaikat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Asiasana tai oma avainsana
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
202
Kustantaja
Kieli
Kääntäjä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
184
Kustantaja
Kieli
Ilmestymisaika
Sivumäärä
184
Kustantaja
Kieli
Kääntäjä