Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kopeleffin morsian

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Tampereen Kyttälässä, numerotorppari Sirenin huoneessa asunut Pauliina Flinck vapautuu kesäkuussa 1899 Hämeenlinnan lääninvankilasta kärsittyään kahden vuoden tuomion. Rahattomana hän olisi päässyt kruunun kyydillä Tampereelle, mutta Pauliina ei malta odottaa. Varastetut rahat, joiden vuoksi hänet oli tuomittu, olivat jääneet Kyttälään, pakarin muurin taakse. Rahat pitää saada käyttöön ennen kuin tieto vapautumisesta tavoittaa Tampereen virkavallan.
Pauliina matkustaa hevoskyydillä Lepaalle, sieltä laivalla Sääksmäelle ja lopulta junalla Lempoisten asemalta Tampereelle. Matkalla hän kohtaa erilaisia ihmisiä ja hankkii petollisilla lupauksilla rahaa.
Voipaalan kartanon näkeminen Sääksmäellä synnyttää mielikuvan sotaherra Kopeleffin morsiamesta. Pauliina kuvittelee, että hän on laivamatkalla kuulemansa tarinan köyhä tyttö, josta tulee venäläisen ruhtinaan morsian.
Elämä ei kohtele Pauliinaa ruhtinaan morsiamena. Uuvuttava työ ja sulhasensa Heikin katoaminen rahojen kanssa ovat suistaa hänet itsetuhoon. Mutta Pauliina ei luovuta. Hän lähtee Heikin perään ja päätyy Sotajoelle kultamiesten emännäksi. Lapin karu luonto kouluttaa ja Pauliina oppii läksynsä – vai oppiiko sittenkään.

Romaani kertoo sadan vuoden takaisesta maailmasta, mutta sen teemat, kuten petos, rahanpesu ja luonnonsuojelu ovat yhtä hyvin tätä päivää.
(Mediapinta)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

280

Kustantaja