Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Karjalassa kadonnut

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Moni yritti pakoa Siperian vankileiriltä. Moni uupui matkalle, joku sitkeämpi ja onnekkaampi selviytyi epäinhimmillisissäkin oloissa takaisin isiensä maalle. Sota-ajan historiaan liitty useita henkilökohtaisia murhenäytelmiä, kuin myös selviytymistarinoita.

Pasi Toikka, nuori suomalainen sotilas, pääsee pakoon vangitsijoiltaan, haavoittuu ja joutuu venäläiseen sairaalaan ja sieltä pakkotyöleirille Siperiaan. Monissa uskomatomissa seikkailuissa hän saa kokea ihmeellista johdatusta, kuten suloisen Niinankin tapaamisessa. Yksin ja yhdessä, jopa valepukuun pukeutuneina, neuvokkaina ja väliin avuttominakin he kuitenkin lopulta saavuttavat Suomen rajan. Vielä viime metreillekin riittää jännitystä.

Pentti L. Pullinen on kirjoittanut mukaansatempaavan lukuromaanin. Venäjän puolelle jääneessä Salmin pitäjässä syntyneenä hänellä on omakohtaisia muistoja raja-Karjalasta ja sota-ajasta. Kirjan tapahtumilla on todellisuuspohjaa.
(takakansiteksti)
Henkilöt, toimijat
Päähenkilöt
Tapahtumapaikat
Tapahtuma-aika
Asiasanayhdistelmät
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
319
Kustantaja
Sarjamerkintä