Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Jalkapallotaivas

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Keväällä 1956 kuusitoistavuotias Mikael Sten ostaa jalkapallon. Ruskea Artex aloittaa pallon elämän, "nostaa miehiä taivaaseen, pudottaa heitä helvettiin ja saattaa lähelle ja erottaa heitä toisistaan" ja toisinaan vapauttaa "ihmisten pienistä halvoista haluista".
Romaanin tapahtumat kattavat neljäkymmentä vuotta. Ihmiset elävät elämänsä taitekohtia ja kukin vuorollaan kohtaa vanhan ruskean jalkapallon: nuori stadin kundi Erkka, radiotoimittaja Ursula Luoto, kirjoituskonemyyjä Antero Lehti, homoseksuaali valmentaja Tapani Aromaa, italialainen urheilutoimittaja Gianni Mariani, ja teologi Mikael Sten, joka on solmussa avioliittonsa että itsensä kanssa.
Jalkapallotaivas on Jukka Pakkasen seitsemäs romaani ja kaikkiaan kuudestoista kaunokirjallinen teos.

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Tekstinäyte

Jos minä kuulun älymystöön, minun täytyy kuulla se ääni aina, ja unistani minun on herättävä siihen, Ursula ajatteli, mutta minä en saa unohtaa niiden aikojen muitakaan ääniä. Ne kaikki äänet minun on tehtävä todeksi omassa elämässäni ja saatava ne kuulumaan kaikille. Mutta kaiken läpi kuuluu laukauksen ääni sumuisella peltoaukealla. Siinä on minun vastuuni.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

190

Kustantaja

Kieli