Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Toivontähti

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Eletään pula-aikaa, vuotta 1931. Sulo ja Helmi Leikko ovat olleet työttöminä jo toista vuotta. Tuhansien muiden suomalaisten tavoin he päättävät loikata Neuvostoliittoon.
Unelma paremmasta tulevaisuudesta muuttuu kuitenkin pian pelottavaksi painajaiseksi. Kauniit haaveet alkavat karista myös niiltä, jotka eivät ole tulleet maahan pelkästään leivän vuoksi. Moni haluaa palata Suomeen – niin myös Helmi Leikko. Siitä alkaa hänen toista vuosikymmentä kestävä karkotus-, vankila- ja työleirikierteensä. Liekon perhe hajoaa, ja vielä kouluiässä oleva Leena jää yksin vieraaseen maahan.
Lea Lampilan romaani on kiihkoton, tosiasioihin perustuva kuvaus Stalinin orjamarkkinoista. Samalla se on kertomus kahdesta lannistumattomasta naisesta: äidistä ja hänen tyttärestään. Kun Leena kohtaloaan uhmaten lähtee etsimään kadonnutta äitiään, hän törmää liiankin tutuksi tulleen sisäasiainkomissariaatin upseeriin, ja Leikon perheen surullinen mutta uskottava tarina ehtii saada lopuksi vielä hyvän seikkailukertomuksen luonteen.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

254

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Alanimeke

loikkariperheen tarina

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

293

Kustantaja

Kieli