Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Joutavuuksien jumala

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

"Kaikki he rikkovat sääntöjä. Kaikki he kävivät kielletyillä alueilla. Kaikki he muuttelivat sääntöjä, jotka määräsivät ketä sai rakastaa ja miten. Ja miten paljon."

On vuosi 1969. Taivaansininen Plymouth kiitää maantietä kromatut perälevyt välkkyen, kunnes se juuttuu maantiellä työläisten mielenosoitukseen. Sisällä istuvat kaksoset Rahel ja Estha.
Kaksoset ovat varttuneet sokean isoäitinsä säilyketehtaassa banaanihillopurkkien ja pippurikasojen keskellä. Riitainen, ahne suku ei kyllä perhesiteistä perusta. Poikkeuksena on kaksosten kaunis äiti, miehensä jättänyt Ammu, joka haluaisi antaa lapsilleen hyvän elämän. Mutta hän on suvun mielestä varsinainen häpeäpilkku. Öisin hän rakastaa puuseppä Veluthaa, saastaista paariaa ja kaksosten ystävää, jota kaikki halveksivat.
Chacko-eno taas on saanut hienon koulutuksen Englannissa, mutta sielultaan tämä pikkelsiparoni ja parantumaton naistennipistelijä on pesunkestävä marxisti. Pelottava isoäiti Baby Kochamma, entinen nunna, tuo hiljaisuuden ja kuoleman kaksosten elämään. Rahel ja Estha oppivat että yksi joutava lause voi tappaa rakkauden ja vääristää kaiken peruuttamattomasti.

Arundhati Royn JOUTAVUUKSIEN JUMALA on maaginen, lumoavan kaunis yhdistelmä kauhua ja elämänrikkautta. Intialaisen perheen tarina avautuu kuin pähkinä - sen syiden ja seurausten verkosta kasvaa vangitseva unenomainen tragedia.
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

331

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

384

Kieli

Kääntäjä