Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Ruotsalaisten maa

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Kaisa Kujala muuttaa alaikäisine lapsineen Ruotsiin, Boråsiin, etsimään parempaa ja turvallisempaa elää. Vanhin poika, Raimo oli tullut jo aikaisemmin, saanut työtä, asettunut asumaan ja on vaikeuksista huolimatta sopeutumassa. Hän on tutustunut suomalaiseen tyttöön ja on suunnittelemassa avioliittoa, mutta tasaisesta elämänkulusta eivät erotu niinkään suuret ilot kuin pienet surut.
Työtä järjestyy Kaisallekin, sitkeästi yrittävälle äidille, suomalaisten siirtoalisten hyvin tuntemassa suurkutomossa, ja asunto hänen onnistuu saada ulkolaisille varatusta kerrostalosta. Kielitaidottomuus, lasten vaivalloinen koulunkäynti ruotsalaiskoulussa, neuvottomuus paikallisten viranomaisten kanssa asioitaessa ja ruotsalaisen yhteiskunnan yleinen valmistautumattomuus hoitaa valtavan siirtolaisjoukon tulevaisuutta muillakin kuin aineellisen hyvinvoinnin alueille saavat romaanissa viiltävän totuudenmukaisen kuvauksen äidin kokemusten myötä.
Uuden, vieraan kotimaan yhteiskunta on tarjonnut välttämättömimmän, mutta maa on ruotsalaisten maa.

Hannu Ylitalo, Ruotsissa jo yhdeksän vuotta asunut suomalaiskirjailija, tuntee kuvaamansa elämänpiirin; pestautuihan hän itse Volvon tehtaille Göteborgiin edellisen menestysromaaninsa, ”Saatanan suomalainen”, luomisvaiheessa. Nyt tapahtumat keskittyvät Boråsiin, Ruotsin Tampereella, missä Ylitalo toimii opettajana.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

165

Kustantaja

Sarjamerkintä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

170

Kustantaja

Kääntäjä