Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Taivas kuin kerjäläisnuttu

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

"Se tuli ilman hänen tahtoaan, sietämättömänä ja ahdistavana. Siinä vaiheessa hän alkoi muuttua aivan kuin toiseksi ihmiseksi. Ilo katosi elämästä, vaikeudet muuttuivat vuorenkorkuisiksi, hän sai vimmatun halun käydä kiinni ihmisiin ja asioihin... murskata kaiken..."

Vielä muutama kuukausi sitten rouva Tuulikki Melasaaren elämä oli ollut täysin kunnossa: hän oli nuori, kaunis ja onnellisesti naimisissa. Mutta sitten hän oli alkanut saada selittämättömiä puuskia, aivan kuin jokin vieras voima olisi ryhtynyt johtamaan hänen elämäänsä. Pienikin ärsytys sai hänet pois tolaltaan, riitelemään aiheettomasti ja suuttumaan toisinaan silmittömästi.

Tuulikki huomasi, että ympäristö alkoi katsella häntä yhä oudoksuvammin, sekä työpaikalla lääketehaan laboratoriossa että kotona. Oli vain ajan kysymys, milloin kaikki luhistuisi. Ja kuitenkin Tuulikki puuskiensa välillä tunsi olevansa aivan normaali, mutta vaikka hän yritti kaikkensa, nuo mustat aallot tulivat aina uudestaan. Kunnes eräänä syyskuisena päivänä, kesken riehakkaita juhlia, kaikki löi yli ja hänen kohtalonsa näytti olevan lopullisesti sinetöity.

Mutte se oli vain esivaihe tapahtumissa, joiden todellisesta, kammottavasta luonteesta hänellä ei ollut aavistustakaan. (Takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

jännitysromaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

213

Kustantaja

Kieli