Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Tuomion konsertti

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Mielivaltaisesti pidätetty irakilainen taksikuski Nasser on joutunut kidutetuksi Abu Ghraibin vankilassa ja haluaa kostaa kärsimyksensä. Suunnitteilla on näyttävä terrori-isku – Suomessa.

Terroristit eivät kuitenkaan arvaa, että tieto heidän suunnitelmastaan on vuotanut yhdysvaltalaisille. Suomeen sijoitettu FBI-agentti Joe Rossi saa tehtäväkseen johtaa suunnitelman tutkimusta. Ehtiikö hän tehdä suomalaisten avustuksella terroristien suunnitelmat tyhjäksi? Riittääkö yhdysvaltalainen huipputekniikka, kun vastassa on ihmishengistä piittaamaton terroristijoukko? Suurvallan toimiessa suomalaisille jää vain sivurooli.

Tero Sompin Tuomion konsertti on pääosin Suomeen sijoittuva tiivistunnelmainen jännityskirja. Se käsittelee suomalaisessa kirjallisuudessa harvinaista kansainvälisen terrorismin teemaa, jota on hyödyntänyt ennen Somppia lähinnä Ilkka Remes ja Taavi Soininvaara. Tuomion konserttia voi hyvällä syyllä verrata myös Tom Clancyn teknotrillereihin, joskin Sompilta puuttuu Clancyn oikeistolais-isänmaallinen paatos. Somppi ei kuvaa terroristien ja heitä jahtaavien viranomaisten suhdetta mustavalkoiseksi vaan nostaa esiin myös terrorismin taustalla piileviä syitä ja toisaalta esittää Yhdysvallat osin kriittisessäkin valossa. Samalla kirja sisältää paljon viittauksia todellisiin tapahtumiin, kuten Abu Ghraibin kidutusskandaaliin.

(Matti Järvinen/ Sanojen aika)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

jännitysromaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

364

Kustantaja

Sarjamerkintä