Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Sudenhuuto

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Todenmakuinen kertomus menestyksestä ja vararikosta, ehdottomuudesta ja suhteellisuudesta, etsimisestä ja löytämisestä, elämästä ja kuolemasta.

Päähenkilö, kirjailija Erik Kari on analyyttinen etsijä, voimakas ja menestyvä mies, jonka itsekeskeinen ja itseriittoinen elämä ajautuu umpikujaan. Ensin alkaa kirjoittaminen takellella, ajatukset eivät kanna. Erik, jolle kirjoittaminen on ainut elämänmalli, huolestuu ja alkaa pelätä, että liian pitkään jatkuva hankaava käynti leikkaa lopulta kiinni.
Sitten iskevät ongelmat avioliitossa. Ainahan Erik on ollut vaikea mies, mutta kun hänen työnsä jumiutuu, hän alkaa käydä sietämättömäksi jopa valoisana ja avoimena pidetylle vaimolleen.
Kun kuvaan tulee mukaan myös alkoholi, katastrofin ainekset ovat valmiit. Erik Karin alamäki jyrkkenee nopeasti syöksykierteeksi. Mikään ei ole ennallaan millään elämän alueella.
Tässä tilanteessa iskee kohtalon raskas käsi. Se iskee armottomasti Karinkulmaan, Erikin huolella suunnittelemaan ja hellyydellä rakentamaan taloon, hänen omaan valtakuntaansa. Tuli tuhoaa Karinkulman ja viimeiset rippeet Erik Karin elämästä. Se jättää miehen hiiltyneille raunioille onttona kuin tyhjä kuori.
Elämän umpikuja ajaa Erikin lahden yli Ruotsiin. Yksitoikkoiset illat tukholmalaisessa yksiössä päättyvät tavallisesti viskillä hankittuun painajaisten täyttämään tekouneen. Erik herää öisin hiestä märkänä villiin huutoon, jonka tajuaa lähteneen itsestään, sudenhuutoon.

Raimo Mänttäri on kirjoittanut näköisensä teoksen, rosoisen, kiihkeän ja verbaalisesti rikkaan. Viisikymppisen, elämää nähneen journalistin ja runoilijan romaani Sudenhuuto on vahvasti ladattu jännitysnäytelmä, jonka kulisseissa käydään armoton kamppailu ihmisenä olemisesta.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

285

Kustantaja

Kieli