Death note 1

Tyyppi

sarjakuva-albumit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus


Yamagami Light, joka on 17-vuotias huippuoppilas, löytää maasta mustakantisen Death Note –vihon. Kuolemanjumala eli shinigam Ryuk on pudottanut kyseisen vihon tahallaan ihmisten maailmaan, koska hän oli ikävystynyt. Light saa selville, että henkilö, jonka nimi kirjoitetaan vihkoon kuolee vääjäämättä sydänkohtaukseen.

Light päättää ottaa vihon käyttöönsä luodakseen uuden, paremman maailman, jossa rikollisia ei enää ole.

Mutta rikollisten kuolemantapaukset eivät jää maailmalta huomaamatta. Mystisiä kuolemantapauksia ryhtyy selvittämään poliisiryhmä, jonka apuna toimii salaperäinen etsivä L. Hän osoittautuu älykkäämmäksi kuin Light on kuvitellut. Tapahtumat saavat mielenkiintoisen käänteen, kun mukaan kuvioihin tulee toinenkin Death Note –vihko.

Death Note on Tsugumi Õban käsikirjoittama ja Takeshi Obatan piirtämä 12-osainen mangasarja.

Death note on yksi suosituimpia ja arvostetuimpia japanilaisia sarjakuvia. Tämä omaperäinen ja yliluonnollinen dekkarityyppinen manga sopii myös vaativaan makuun. Älykäs, syvällinen ja väkivaltainen sukellus ihmismielen synkimmille sivupoluille.
(SaVi / Sivupiiri)Death Note kertoo älykkään tarinan Light Yagam -pojasta, joka löytää kuoleman jumala Ryukin Death noten, vihkon, jolla voi tappaa ihmisiä vain kirjoittamalla nimen siihen. Death noteilla on kuitenkin sääntönsä ja esimerkiksi tapettavan nimen lisäksi pitää tietää, miltä hän näyttää. Light Yagam päättää käyttää vihkoa rikollisten rankaisemiseen tehdäkseen maailmasta paremman paikan. Virkavalta on hämillään: yhä useammat rikollisten kuolemantapaukset eivät voi olla sattumaa. Murha-aaltoa ratkaisemaan palkataan L, salaperäinen ja hyvämaineinen etsivä. Tästä alkaa Lightin ja L:n kaksintaistelu. Death Note on 12-osainen, vauhdikkaasti etenevä tarina, joka on yllättävien juonenkäänteidensä ja persoonallisten hahmojensa ansiosta parhaimmasta päästä manga-sarjakuvaa. Yli 13-vuotiaille.
Sarjakuva etenee takakannesta etukanteen ja oikealta vasemmalle
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

195

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Alanimeke

Ikävystyminen

Ilmestymisaika

Sivumäärä

191

Kääntäjä