Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Värikierre

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

"---hän alkoi nähdä ympäröivän olevaisuuden väreinä, ihmiset, maisemat, jopa arkiset askareet. Värit piirsivät hänen ympärilleen läpinäkyvän piirin."

Suomalainen kuvataiteilija Laura on vetäytynyt ateenalaiseen taiteilija-asuntolaan maalaamaan. Valkoisen kankaan edessä Laura tekee tiliä elämästään ja vähitellen hän löytää oikeat värit kuvaamaan hänelle läheisiä ja merkittäviä ihmisiä. Lopulta hän on myös valmis maalaamaan Benjamin Villalongan tarinan - Benin, jonka hän kohtasi kreikkalaisessa marinassa vuosia aiemmin ja jota hän ei ole voinut unohtaa.

Värikylläinen ja pohdiskeleva romaani kuljettaa lukijaa Ateenan äänekkäiltä kaduilta Helsingin ja Etelä-Ranskan kautta Intiaan ja Burman pagodien varjoihin.
(Tuija Lassila/ Sanojen aika)
”Onnelliseksi ei voi tulla, onnellinen voi vain olla.”

Kolmetoista vuotta sitten Laura tutustui tiikerinsilmäiseen seikkailijaan, Benjamin Villalongaan. Sitä ennen hän oli jo tuskallisesti eronnut Alainista, ja uusi liitto Teddyn, tyylikkäästi harmaantuneen maailmanmiehen kanssa näytti tuomitulta epäonnistumaan. Ennen Benin selittämätöntä katoamista Laura tiesi kohdanneensa sielunkumppaninsa. Voiko yksi haihtuva hetki pienessä rantakahvilassa kytkeä kahden ihmisen kohtalon näkymättömin sitein?
Kaksi lasta maailmalle luovuttanut nelikymppinen Laura etsii isänsä sukujuuria Intiasta ja jäljittää vanhan rakkauden versoja Burmassa. Ateenan väliaikaisessa taiteilijan ateljeessaan hän keventää sielunsa raskasta painolastia jokaisella pensselinvedolla. Petollisen merenvihreän ja huumaavan kultaoranssin jälkeen kameleonttimaisesti ympäristöönsä sulautuvalla Lauralla on jäljellä vielä väreistä vaativin: intohimon punainen, jolla vahvan oman tien kulkijan on maalattava omakuvansa.
Värikierre on eksoottisissa maisemissa viihdyttävä lukuromaani, alati muuntuva rakkauden spiraali.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

226

Kustantaja

Kieli