Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Talvisodan miehet

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Talvisodan miehet kertoo hiljaisista sankareista, jotka joutuivat taistelemaan puutteellisin varustein moninkertaista vihollista ja aseylivoimaa vastaan. Nämä miehet eivät säikkyneet suurta päällekarkaajaa, vaan tekivät voitavansa ja pysäyttivät vihollisen – joskus melkein tyhjin käsin.

Talvisodan miesten kuvaus Laatokan Karjalan torjunta- ja mottitaisteluista perustuu kahden samassa komppaniassa taistelleen soturin kertomaan: luutnantti Martti Mustosen heti sodan jälkeen kirjoittamiin muistelmiin ja kersantti Simo Gröhnin haastatteluihin.

Korpisotamaisemissa taistellut Mustosen komppania oli etulinjassa koko sodan ajan, yli kolme kuukautta. Gröhnin mukana vierailtiin monesti myös vihollisen selustassa. Gröhnin johtama kaukopartio teki talvisodan aikana kaikkiaan 32 partiomatkaa. Saunaankin miehet pääsivät vasta rauhanteon jälkeen.

Komppanian tarinan romaaniksi kirjoittanut Unto Tarkkonen muistuttaa: vaikka talvisodan urotyöstä on kirjoitettu monta kirjaa, paljon on jäänyt kertomattakin, eikä kovin monta rintamamiestä ole enää keskuudessamme. Mustosen, Gröhnin ja lukemattomien samankaltaisten taistelijoiden ansiosta olemme saaneet elää vapaassa ja itsenäisessä isänmaassa.
(Tammi)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Tapahtuma-aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

189

Kieli