Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Itsenäisyyspäivä

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Luettu, kiitelty ja Pulitzer-palkittu romaani, jossa tyypillinen amerikkalainen isä etsii elämänsä ja maansa tarkoitusta kansakuntansa pyhimpänä päivänä.

Tämä on kertomus keski-ikäisen amerikkalaisen miehen löytöretkestä kotimaansa todellisuuteen ja samalla omiin ajatuksiinsa ja tuntemuksiinsa, joihin hän on vähällä eksyä.
Vuonna 1988 Frank Bascombe, entinen urheilutoimittaja, on päälle neljänkymmenen ja kiinteistönvälittäjä Haddamissa New Jerseyssä. Hän on eronnut ja elää yksin; entinen vaimo on mennyt naimisiin ja muuttanut heidän kahden lapsensa kanssa Connecticutiin. Yleisesti ottaen Frank, jolla on menossa ns. eksistenssivaihe, on varsin tyytyväinen elämäänsä.
Hän odottaa paljon tulevalta heinäkuun 4. päivän viikonlopulta. Ensin hän aikaa tavata tyttöystävänsä Sallyn ja sitten hieman ongelmallisen teini-ikäisen poikansa Paulin jota on tarkoitus piristää urheilumuseoilla ja muulla vastaavalla. Mutta Frankin juhlapäivästä tuleekin aivan muuta kuin hän on odottanut. Äkillinen onnettomuus tekee tyhjäksi kaikki suunnitelmat ja kääntää hänen suhteensa niin poikaan, ex-vaimoon kuin tyttöystäväänkin uusille raiteille.
Vaikka romaanin ulkoiset puitteet ovat niukat – perjantaiaamusta maanantai-iltaan Yhdysvaltain koilliskolkassa – se on todellinen runsaudensarvi; siitä pursuavat Frankin huomiot, ajatukset ja keskustelut tempaavat lukijan keskelle nykypäivän Amerikkaa ja maalaavat siitä värikkään, lämpimän mutta myös pelottavan kuvan.
(takakansi- ja lieveteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

476

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä