Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Syvyydestä

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Viron kuuluisimman kirjailijan omakohtainen näkökulma virolaisten kaikkein arimpaan aiheeseen

Jaan Kross oli nuori oikeustieteilijä ja Tarton yliopiston opettaja, kun hänet pidätettiin vuonna 1946. Kahdeksan vuoden työleiri- ja karkotusajan jälkeen hän sai palata kotikaupunkiinsa Tallinnaan.
Tämän romaanin päähenkilö on Peeter Mirk, kirjailijan itsensä näköinen mies. Stalinin kuoleman jälkeisessä Tallinnassa vuonna 1954 hän tekee havaintoja rappeutuvista katunäkymistä ja masentuneista, pälyilevistä mielialoista. Koittaisiko nyt valoisampi aika?
Mirk päätyy lapiomieheksi arkeologisille kaivauksille. Eräänä sateisena päivänä hän tekee sensaatiomaisen löydön. Keskiaikaisen arkkipiispan salainen käsikirjoitus osoittautuu tulenaraksi: Mirk piilottaa sen neuvostoviranomaisilta ja suunnittelee tekstin säilyttämistä parempiin aikoihin.
Dokumentin ympärille punoutuu jännittävä romaanijuoni, joka kaikessa tiiviydessään kertoo paljon Stalinin terrorin jälkeisestä ilmapiiristä – ja ihmisluonnosta yleensä. Harva nykykirjailija osaa yhdistää syvän pohdiskelun ja dramaattisen juonenkuljetuksen; tämä ajankohtainen romaani on mestarin työtä.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

301

Kustantaja

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

295

Kustantaja

Kieli

Ensimmäinen julkaisu

kyllä