Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Reinon veljenpoika

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Tervetuloa Kuittisen menestysfirmaan, Ruukkujen tasangolle ja hurjaan nuoruuteen: tämä kirja on säväkkä kertomus pellehypyistä nykysuomalaisessa yhteiskunnassa, hauska ja veijarimainen ja myös viiltävän tori romaani.
Kaikki alkaa Armas Ketolan uudesta työpaikasta: hän menee Reino Kuittisen matkamuistotehtaan säenikkariksi, keksimään runonpätkiä pellavapyyhkeisiin ja löylykippoihin. Armas tienaa, pääsee taidetoimikuntaan ja ostaa veneen. Asioilla on järjestys mutta ei makua. Armas tapaa Reinon veljenpojan, Nuken.
Nukke on Armaksen lapsuudentuttuja, varsinainen ufo jonka suu käy ja elämä on pelkkää ilmeilyä. Kuin tahallaan hän rupesi viinanmyyjäksi ja rötöstelijäksi, sekoili itsensä eläkeläiseksi alta kolmenkymmenen.
Nyt Armaksella menee hyvin ja Nukella huonosti. Onko näin, siitä tämä kirja ottaa selvän panemalla asiat hurjaan pyöritykseen. 50-luvun lapsuus ja 60-luvun nuoruus kelataan läpi poskettomana kuvasarjana, ja Armas paiskataan tajuamaan tilanteensa tässä hetkessä. Keijo Siekkinen kuvaa nämä turhuuden markkinamme vallan pirullisesti: hän osaa samalla naurattaa ja puhua vakavia niin kuin vain tosi humoristi.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

185

Kustantaja

Kieli