Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kauniita ilmoja

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Alice Carol Hopper (s. 1943), B-luokan filmitähtiäidin ja tuholaistorjunnalla omaisuutensa luoneen lentäjäsankari-isän lapsi, varttui Los Angelesin parempiosaisten puolella. Jo nuorena hän tunsi vetoa kotikaupunkinsa tyhjätaskutaiteilijoiden ja katumuusikoiden turmiollisiin boheemipiireihin. Benedict Canyonin Maitoprinsessaksi vuonna 1961 kruunattu Hopper kokeili siipiään myös American Airlinesin lentoemäntänä ennen kuin tutustui viihdemaailman karuun todellisuuteen ja sen lipeväkielisiin suhdetoimintamiehiin.
Alice Hopper aloitti uransa Warner Brothersin puhelintyttönä, hankki kannuksensa levy-yhtiön perintäosastolla ja kohosi lopulta asemaan, jollaista yksikään nainen ei ennen häntä ollut 1960-luvun puolivälin musiikkiteollisuudessa saavuttanut. Nykyisten musiikin kuluttajien keskuudessa Alice Hopperia ei tunneta, mutta tätä hyväsydämistä työmyyrää palvotaan Enkelten kaupungin meksikolaiskortteleissa yhä nimellä La Mamacita de los Flores.

Jaska Filppula (s. 1965) jatkaa kiiteltyä amerikansielun suomennostyötään. Kauniita ilmoja on kertomus langenneesta enkelistä, keinoja kaihtamattomasta tähdentekijästä ja psykedeelisen aikakauden armottomista houkutuksista.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

Bel Air, 1967

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

442

Kustantaja