Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Ilki ihana

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Jos pidit Houkutuksesta, lue myös tämä!

Keijuja liikkuu keskellämme, ne elävät kanssamme. Suurin osa ihmisistä ei vain näe niitä. Aislinn on aina nähnyt keijuja ja tietää niiden olemassaolosta, niiden kyvystä olla näkymättömiä ja vahvimpien kyvystä verhoutua lumeeseen, jolloin ihmiset kuvittelevat niiden olevan tavallisia ihmisiä. Aislinn yrittää käyttäytyä kuin ei huomaisikaan keijuja, sillä hän ei tahdo, että ne saisivat selville hänen kykynsä. Keijut voivat olla julmia, ja Aislinn olisikin mieluiten ihan tavallinen - sokea - kuten muut. Hän on varmasti turvassa ainoastaan ystävänsä Sethin asunnossa, vanhassa junanvaunussa rautakuoren ympäröimänä.

Eräs häikäilemätön keiju, Keenan, on keijuista pelottavimpia. Hän verhoutuu lumeeseen askelten välillä ja ilmestyy ihmisten keskelle yhtäkkiä, aivan kuin ei välittäisi paljastumisesta. Aislinnille paljastuu, että Keenan on kesän kuningas, joka on etsinyt kuningatartaan vuosisatojen ajan. Keenan on päättänyt ottaa puolisokseen juuri Aislinnin. Säännöt, jotka ovat pitäneet Aislinnin turvassa tähän asti, eivät enää päde. Hän joutuu taistelemaan Keenania vastaan säilyttääkseen suhteensa Sethiin. Mutta Keenan on kammottavuudestaan huolimatta hyvin puoleensavetävä...

(Päivi / Sivupiiri)

- - -

Lukiolaistyttö Aislinn on aina nähnyt keijuja. Suurin osa ihmisistä ei niitä näe, vaikka keijuja liikkuu joukossamme paljonkin. Aislinn pelkää keijujen julmuutta. Hän pelkää, että ne saavat selville hänen kykynsä nähdä näkymätön, ja toivoo, että olisi niiden läsnäololle yhtä sokea kuin muutkin nuoret.

Vaikka Aislinn yrittää parhaansa mukaan olla herättämättä keijujen huomiota, ne alkavat kuitenkin seurata Aislinnia ja puhua tälle. Mutta mitä keijut oikein haluavat?

Kammottava ja viehättävä keiju Keenan on kesän kuningas, joka on etsinyt kuningatartaan vuosisatojen ajan. Hän on päättänyt ottaa Aislinnin puolisokseen hinnalla millä hyvänsä – huolimatta Aislinnin omista suunnitelmista tai tahdosta. Aislinnin turvassa pitäneet säännöt eivät kauaa päde, ja hänen vapautensa, elämänsä ja paras ystävänsä Sethkin ovat vaarassa...

(WSOY)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

328

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

342

Kustantaja

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Sarjamerkintä