Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Sähköpostia helvetistä

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Sähköpostia helvetistä – Koiruohon kansio jatkaa siitä, mihin C.S. Lewisin maailmankuulu Paholaisen kirjeopisto jäi. Lewisin teos ilmestyi yli 60 vuotta sitten, toisen maailmansodan keskellä. Vanhempi paholainen kirjoitti siinä opastavia kirjeitä veljenpojalleen, joka oli saanut kaitsettavakseen kristityn opiskelijanuorukaisen.

Jim Forestin teoksessa veljenpoika on edennyt pirujen hierarkiassa ylemmälle tasolle ja päässyt puolestaan ohjaamaan häntä nuorempaa pirua. Kaikki tapahtuu nykyaikaisin keinoin, sähköpostilla. Nuorella pirulla on vastuullaan keski-ikää lähestyvä aviomies, joka luovii kiusausten hetteiköllä avioliitossaan, työelämässään sekä postmoderneilla uskonnon markkinoilla.

Pirun näkökulma ihmisen kilvoitukseen antaa uutta ajateltavaa. Satiiri aseenaan Forest saa lukijan hymyilemään – mutta myös miettimään oman elämänsä suuntaa.

Jim Forest on amerikkalainen kirjailija ja toimittaja, joka asuu Alankomaissa. Hän on toiminut pitkään aktiivisesti rauhantyössä ja kirjoittanut lukuisia teoksia. Niissä hän käsittelee mm. väkivallattomuutta ja sovitusta sekä uskontoa Venäjällä. Forest on kääntynyt ortodoksiseen uskoon. Hänen tuotannostaan on aiemmin suomennettu teos Aitoon elämään – Matkalla Thomas Mertonin kanssa.
(Kirjapaja)

Kirjallisuudenlaji

Tarkka aika

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Alanimeke

Koiruohon kansio

Ilmestymisaika

Sivumäärä

168

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä