Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Rivo satakieli

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Dramaattinen ja uskalias tarina ihmisen yöpuolesta ja maksullisen seksin maailmasta, jossa Maria Kalliokin joutuu elämänsä pinteeseen. Äänikirjan lukee näyttelijä Erja Manto.

Jorvin sairaalaan tuodaan pahasti viillelty vähäpukeinen nainen. Maria Kallion epäilykset kytköksestä maksullisen seksin maailmaan heräävät kunnolla seuraavana päivänä, kun tunnettu prostituoitu murhataan suorassa televisiolähetyksessä.

Julkkisprostituoitu Lulu Nightingale on tarjonnut seksipalveluja Rivo Satakieli -studiossaan, jonka asiakkaisiin lukeutuu myös yhteiskunnan nokkahenkilöitä. Murhatun prostituoidun ovat tavanneet hämärissä merkeissä myös vaikutusvaltainen televisiojuontaja Ilari Länsimies ja KRP:n komisario Lasse Nordström.

Maria Kallion ja hänen alaistensa tutkimuksia haittaa reviiritaistelu keskusrikospoliisin alamaailmaoperaation kanssa. Kaiken lisäksi henkirikoksia tulee lisää. Maria Kallion elämää ei tee helpommaksi myöskään se että hänen aviomiehensä Antti viihtyy niin hyvin työpaikallaan Vaasassa.

“Seuraava kaappi oli täynnä kenkiä, joukossa myös Nokian kumisaappaat ja keltaiset puukengät. Kolmannessa kaapissa oli peruukkeja ja naamioita sekä aikuisten vaippoja ja litran vetoinen, isotuttinen muovipullo. Neljäs kaappi oli järjestetty kuin purjehdus- ja rautakaupan hyllyt: köysiä, kettinkejä, lukkoja, viidet erilaiset käsiraudat ja yhdet jalkaraudat. Piiskat ja nipistimet olivat päätykaapissa, kuten myös ulosvedettävä vaunu, jossa oli cd-soitin ja pieni televisio videoineen. Kaikki oli hyvässä järjestyksessä, tavarat oli helppo löytää. Silti huoneessa oli omituinen tunnelma, aivan kuin siellä jaetut lyönnit ja suudelmat olisivat jääneet kaikumaan seiniin, kuin eri ruumiiden eritteet olisivat edelleen tuoksuneet.”

Rivo Satakieli on Leena Lehtolaisen yhdeksäs Maria Kallio -dekkari ja samalla vastustamattomasti mukaansa imaiseva jännityskertomus ajankohtaisista ja poliittisesti arkaluonteisista kysymyksistä.
(Tammi)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

346

Kustantaja

Kieli

Lisätietoja

Ilmestynyt myös Loisto-pokkarina.

Ilmestymisaika

Sivumäärä

377

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä