Tuplavahingollista

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

pakinakokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kun isännöitsijä Perttuli Pihi korottaa vuokria ilman edelläkäypää varoitusta, julistaa Isaskar Keturi asumalakon.
Samuel Väsyn kukkahullu vaimo on käymässä ympäristölleen ja miehelleen ja perheelleen vaaralliseksi: kukkia on kaikkialla ja gramofonista tulee Kielon jäähyväiset – vain kertaviikkoisella raivostumisella saa kukkien määrän pysymään edes jotakuinkin samana.
Helppoa ei ole aina tuplavahingollakaan: - Helpertti! Äkkiä syömään nyt! Ja missä Vilpertti on? Hänen täytyy heti tulla pesemään kätensä. Älkää unohtako valoa kylpyhuoneeseen! Pyyhkikää jalkanne, kun tulette eteiseen! Hyvät ihmiset, Helpertti! Etkö aio lainkaan kammata hiuksiasi ruokapöytään tullessasi…
Mutta kauhein on kesämökinrakentajan kohtalo. Kauppa, lohkomine, lainhuudatus, rakennusluvan anominen, rahoituksen hankkiminen, kaivon kaivaminen (sellaisen jossa on vettä)…Vihdoin valmistuneessa rakennuksessa tekevät ristiin rastiin pitkin seiniä ja ovia kulkevat saappaanpohjanjäljet eloisan vaikutukset, nestekaasu loppuu aina sunnuntaisin (pullot on siten mitoitettu), rakastettavat vieraat pakottavat isännän nukkumaan pihalla teltassa, tien liejuun uppoavat autot ja polkupyörät, ja kaupunkiin jääneiden lasten aiheuttamia tuhoja ei tunnu korjaavan edes aika.
Erkki-Mikaelin lukemattomista pakinoista on valittu parhaat ja pantu yksiin kansiin. Riemuksemme.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

Erkki-Mikaelin parhaat

Ilmestymisaika

Sivumäärä

317

Kustantaja

Kieli

Muu tekijä