Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Oven takana

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Mitä on oven takana lukitussa huoneessa? Miksi puhelin soi siellä öisin? Kuka seisoo oven takana pyrkien sisään? Eira Stenbergin viides romaani etsii mielikuvituksellisen tarinan puitteissa avaimia erilaisuuden ja vieraan kulttuurin herättämien tunteiden ymmärtämiseen.
Valokuvaaja Synnove lähtee Afrikkaan työmatkalle naistenlehtitoimittajan työkaveriksi. Hän kohtaa matkalla ihmiskasvot, joiden hämmentävä kauneus suistaa hänet henkilökohtaiseen kriisiin.
Samaan aikaan Suomessa tutkija Hermann vuokraa työhuoneen lähiöstä, jossa asuu maahanmuuttajia.
Hermann tutkii uskonnon ja seksuaalisuuden suhdetta ja etsii naisen roolia kristillisessä kertomuksessa. Asunnossa on lukittu huone, joka alkaa näytellä yllättävää osaa hänen elämässään. Hän kadottaa asiallisen tutkijanroolinsa löytäessään itsestään pelottavia tunteita afrikkalaisia maahanmuuttajia kohtaan.
Oven takana käsittelee ihonvärin herättämää lumoa ja hämmennystä ja samalla länsimaisen ihmisen syyllisyyttä, joka on osa hänen identiteettiään. Kahden kertojan kautta se tutkii rakkautta ja seksuaalisuutta, kauneutta ja rumuutta sekä yliluonnollista ja aikaa. Länsimaisen kultuurin peruskertomus, messiaaninen kärsimystarina, saa kontrastikseen länsiafrikkalaisen animistisen todellisuusksityksen, jossa magia ja mielikuvitus ovat totta.
(Tammi)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

191

Kustantaja

Kieli