Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Työläisen kakara

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

”Minä olen nyt tarkemmin kuunnellut tuon miehen, isäni Juho Pohjalaisen puhetta. Oli aikoja, jolloin tuon miehen lausumat ajatukset eivät miellyttäneet minua. Tai en malttanut kuunnella. Nyt minä voin vastata sille mustapartaiselle miehelle, joka asuu omassa talossaan korkealla mäellä, että isäni ja kotini ovat eniten vaikuttaneet maailmankatsomukseni muodostumiseen. Siellä ne juuret ovat ja pysyvät.”
Matti Pohjalaisen, työläisen kakaran tarina. Samalla hänen isänsä Juho Pohjalaisen tarina, ja vahvasti koettu kuvaus koko suomalaisen työväenliikkeen vaiheista.
Punakaartilainen Juho Pohjalainen joutuu toisen maailmansodan aikana vankilaan, kuten niin monet punaiset silloin, mutta laillinen toiminta voi viimein alkaa sodan jälkeen. Isänsä kohtaloon tutustumalla Matti Pohjalainen voi entistä tarkemmin ymmärtää omaa taustaansa, omia ratkaisujaan, elämää joka vie Sirola-opistoon ja sitä tietä järjestötyöhön. Mutta sitten seuraa koko kommunistista liikettä ravisteleva asia: Hruštševin paljastukset Stalinin teoista. Myös Matti Pohjalaiselle siitä tulee asia, joka jää varjostamaan kaikkea vanhaa, niin kuin myös tietä eteenpäin. Ja se on kysymys joka Matti Pohjalaisen pitää ratkaista. (takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

123

Kustantaja

Sarjamerkintä