Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Rakkaus rasittaa

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Anni Polva – suosikkikirjailija

Anni Polva on viihdekirjailijoitten kuningatar, hänen kirjojaan on painettu miljoona kappaletta. Hän on kirjoittanut lukeville ihmisille, jotka arkiromanttisten kuvausten avulla ovat päässeet sisälle mielikuvituksen maailmaan.

”Anni Polvan vilkkaat ja estottomat tuittupäätytöt, joille aina ’tapahtuu’ kaikenlaista, ovat ujojen ja estollisten suomalaisnaisten ihannekuvia – sellaisia ’jollaisia mekin haluaisimme olla jos uskaltaisimme’. Nämä sankarittaret ovat hauskannäköisiä, nuoria, sanavalmiita, korkeasti moraalisia ja puhdashenkisiä – ja aina monien komeiden nuorten miesten ympäröimiä… Näiden kirjojen romanttinen pohjavire, puhdashenkisyys ja tapahtumarikkaus ovat syitä, jotka saavat naiset niihin tarttumaan” (Kirsti Jaantila, Me naiset).
(takakansiteksti)
Jukan varakas liikemiesisä ei hyväksy poikansa valittua, vaikkei ole tätä koskaan tavannutkaan. Irjahan on vain voimistelunopettajaksi opiskeleva ja omalla työllään opintonsa kustantava pahainen säärtensätkyttelijä. Nuoret eivät vastustuksesta lannistu vaan punovat juonen isä-Karilan päänmenoksi. Jukka ottaa harjoittelijan paikan toiselta paikkakunnalta ja Irja alkaa kietoa isäpappaa sormensa ympärille. Reipas luonne, siro uuma ja säihkyvät sääret saavat Karilan vastoin kaikkia periaatteitaan ihastumaan. Hän matkustaa Irjan perässä maaseudulle ja palkkaa tämän sihteerikseen.

Irja laittaa koko ammattitaitonsa peliin, kun tarkoitus on saada Juha-pappa laihtumaan ja kohottamaan kuntoaan. Rakastunut Karila on valmis tekemään kaiken mitä Irja määrää, vaikka salaattiateriat kunnon paistin sijasta, sikarien kieltäminen ja jatkuva liikunta ottavatkin koville. Vähitellen kesän mittaan mies huomaa, että rakkaus osaa myös rasittaa ja alkaa muistella lämmöllä puheliasta vaimoaan, tämän hyvää kahvia ja pehmeää nojatuolia…
(Tuija Lassila/ Sanojen aika)
Juuri sairaanhoitajattareksi valmistunut Raila pääsee kesävieraaksi suureen maalaistaloon, kuitenkin vain siihen saakka, kunnes nuori isäntä saapuu matkoilta. Ja saapuuhan hän, ja saa aikaan mm. sen, että Raila pestautuu puoliväkisin taloon aputytöksi, ruokapalkalla isännän tietämättä! Ihana italianmatkakin saa jäädä, vaikka toiveet emännän paikasta ovatkin olemattomat…
(Karisto)

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

216

Kustantaja

Kieli