Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Vedenpaisumus

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Kohta sulavat jäätyneet sydämet ja ne jotka niitä kantavat hukkuvat. Vedenpaisumus peittää kohta kaikki alleen. Vain ne joilla on lämpöä sydämessä pelastuvat. Heitä varten on tehty arkki jonka nimi on Rakkaus.

Vedenpaisumus on kirja Annasta ja Jonista ja Mikaelista. Kirja valkovaatteisesta Kuolemasta joka seuraa heitä kaikkialle, ja Elämästä joka tallataan maahan. Mikaelin ja Jonin on maailma imaissut uuvuttavaan pyörteeseen - maailma joka aina ja kaikessa vaatii pätevyyttä, pystyvyyttä. Joni ja Mikael myyvät kumpikin tavallaan itseään, saalistavat, - ja heitä saalistetaan, tuhon rajoille. Jonista Elämä on jo menettänyt otteensa, Mikaelin se on menettämäisillään. Jäljelle jää vain Anna. Mutta Annassa on toivo.
Annalla on suhteita, vaikka ei enää sitä jonka oli kokenut tärkeäksi. Hän jatkoi asumista vanhassa suuressa talossa ja opetteli elämään yksin, vähitellen ja tuskallisesti. Hän maalasi ja soitti, kunnes jokin hänen sisimmässään äkkiä petti. Hän sairastui. Mutta vielä sairaalan puistossa, pitkässä valkeassa leningissä vaeltaessaan, hän jaksoi etsiä. Ja hän jaksoi yhä, kun kaikki muut jo olivat uupuneet.
(takakansiteksti)
Kirjallisuudenlaji
Päähenkilöt
Konkreettiset tapahtumapaikat
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
romaani
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
142
Kustantaja
Kieli