Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Isän syli

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Pia saa kuulla olevansa hiv-positiivinen. 28-vuotiaalla naisella on takanaan varsin vähän sellaisia suhteita, joista virus voisi olla peräisin. Sen sijaan hänen elämäänsä varjostaa synkkä salaisuus: hän on joutunut lapsuudessaan ja varhaisnuoruudessaan insestin uhriksi.
Hänen isänsä on urallaan menestyvä ja kunnollinen mies, joka on aina ollut hyvin kiintynyt tyttäreensä. Isän hellyys tytärtä kohtaan joutui jo varhain väärille raiteille.
Kukaan muu kuin Pia ja hänen isänsä ei ole tiennyt insestistä, ennen kuin se alkaa hiv-infektion myötä paljastua. Isä nimittäin joutuu vakuutusta varten tehtävään perusteelliseen lääkärintarkastukseen, jossa hänen hiv-positiivisuutensa paljastuu.
Tragedia ei vaadi muita aineksia. Tilanteen synkkyys onkin isälle liikaa – hän pakenee, tekee oman, lopullisen ratkaisunsa.
Jäljelle jää Pia. Onko hänen elämästään jäljellä mitään? Onko tulevaisuudella hänelle mitään tarjottavaa?

Tapani Sopanen on tarttunut romaanissaan kipeisiin aiheisiin. Insesti on niin vastenmielinen asia, että mieluimmin siltä sulkisi silmänsä. Se ei liene kuinkaan oikea suhtautumistapa. Vaikeimmin sulatettavaa on ehkä se, etteivät lastaan seksuaalisesti hyväkseen käyttävät vanhemmat yleensä ole renttuja tai sairaita vaan aivan kunnollisia ihmisiä, jotka rakastavat lapsiaan mutta joiden rakkaus on saanut kieroutuneita muotoja.
Tapani Sopanen on tutustunut aiheesta saatavaa asiatietoon ja pyrkinyt esittämään insestin romaanissaan sellaisena kuin se useimmiten meidän maassamme esiintyy – puuttumatta kuitenkaan rumiin yksityiskohtiin.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

235

Kustantaja