Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Ryhmä 78

Tyyppi
kokoomateokset
kuvaus
Kirjoittajat: Sisko Alasalmi, Veijo Engblom, Jouko Eskonen, Matti M. Hakkarainen, Anna Huhtanen, Toivo Jalli, Pertti Julkunen, Anja Kauranen, Ulpu Ketvel, Ilpo Kortelainen, Unto-Olavi Niittykukka, Sinikka Nopola, Anne Packalén, Juhani Pusa, Timo Pusa, Jussi Rusko, Esko E. Salonen, Matti Saurama, Aarre Savolainen, Anja Vähäaho.
Nuorta lyriikkaa ja proosaa
Ryhmällä on perinteitä. 60-luvulla julkaistiin kolme Ryhmää ja niissä julkaisivat tekstejään Alpo Ruuth, Veikko Polameri, Veronica Pimenoff, Pekka Parkkinen, Oiva Arvola, Matti Rossi, Eino Säisä, Reijo Lehtinen, Erkki Räikkönen ja monet muut. Nyt Ryhmä tulee taas. Taas on aika kartoittaa, mitä kirjallisuudessamme on tapahtumassa, taas on aika antaa nuorille tilaa kun sanottavaa heillä tuntuu olevan ja sanomisen taitoa. Ryhmä 78 on syksyn uuttaluotaavin kirja. Sen kutsuun vastasi yli 500 kirjoittajaa, joista toimituskunta valitsi kaksikymmentä, kymmenen lyyrikkoa ja kymmenen prosaistia.
Ryhmä 78 on syksyn kotimaisen kirjallisuuden tapaus. Se näyttää tien tulevaisuuteen. On syytä katsoa on uskallettava nähdä.
(takakansiteksti)
Kirjallisuudenlaji
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
292
Kustantaja
Lisätietoja
Toimituskunta: Väinö Kirstinä, Jarkko Laine, Kai Nieminen, Marja-Leena Mikkola, Alpo Ruuth, Matti Suurpää.
Muu tekijä