Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Janajevin unet

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Janajevin unet on monitasoinen sanakollaasi ja subjektiivinen poliittinen trilleri. Lähimenneisyys – ei vähiten legendaarinen 70-luku – nivoutuu Neuvostoliiton kaappauspäivään 19. elokuuta 1991. Leevi Lehdon teksti on tulehtuneen todellisuuden analyysia, täynnä karheaa lyriikkaa ja räjähtävää intohimoa.
Janajevin unet on hilepä ja vakava romaani Humalasta, Jumalasta ja Naisen metsästyksestä, puhelimista, tarok-korteista ja satelliittiuutisista. Entisetn kähmijät ja maailmanparantajat vaeltavat aamukaljoilta Interin sviittiin ja uneksivat kultaisten aikojen paluusta.
(takakansitekstistä)

JANAJEVIN UNET on ennen muuta runoilijana, kääntäjänä ja kustantajana muistetun tekijänsä ainoa romaani. Se välittää ääntä ja kuvaa sekalaisten helsinkiläisten sekavista ajatuksista ja sekoilevista teoista Neuvostoliiton surullisenkuuluisan vallankaappausyrityksen päivinä elokuussa 1991. Monet Suomessa ovat valmiita myötäilemään CCCP:n mahdin palauttajia ja vastustamaan sen pirstaleiksi uudistanutta Mihail Gorbatshovia ja nuoren demokraattisen Venäjän lupaavaa keulakuvaa Boris Jeltsiniä. Änkyröidessä ei kuule, miten aika viheltää ohitse.JANAJEVIN UNET (Taifuuni 1992) jäi vaille ymmärrystä aikanaan. Uutuuspainos ja 20 vuoden miettimisaika helpottavat näkemään romaanissa topikaaliteoksen ja kollaasin.
(ntamo, 2022)

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

160

Kustantaja

Kieli