Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Caroline

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Caroline on outo ilmestys Kvenettin moitteettoman hyveellisessä perhepiirissä. Vain muutamat huomaavat hänen älynsä ja kauneutensa. Ystävät sanovat, että hän on hyvä ihminen, jolla ei ole minkäänlaista moraalia, ”pyhimys, jonka nimi ei koskaan joudu pyhimyskalenteriin”. Caroline kuluttaa elämänsä vetämällä ihmisiä pimeydestä valoon kenenkään osaamatta sanoa, mitä hän oikeastaan heille tekee.
Ystävyys alkoi leikeistä vanhassa keittiöpuutarhassa. Heillä oli oma yhteinen kieli, jota he olivat ymmärtäneet niin kauna kuin saattoivat muistaa siitä huolimatta, että toinen heistä oli kuuromykkä. Carolinen välityksellä kurjissa oloissa kasvanut Wyn Harperin saa ensimmäisen yhteyden ihmisiin. Ja Wyn Harperin seurassa lukija tekee järkyttävän mutta rohkaisevan retken kuurojen hiljaiseen maailmaan. Siellä pelokkaasta, itsekeskeisestä ja epäluuloisesta tytöstä kehittyy taiteilijankutsumuksestaan tietoinen nainen, joka ei halua tunnustaa huonommuuttaan, joka kulkee uhmakkaasti omilla jaloillaan kohti rikasta vanhuutta.
Carolinen suuren sisarussarjan humoristisesti väritetyt edesottamukset säestävät näiden kahden erisäätyisen ja erikoislaatuisen naisen elinikäisen ystävyyden kuvausta. Eloisasti ja kirpeää satiiriakin viljellen Margaret Kennedy, maineikas englantilainen kertoja, luonnehtii heidän ihmissuhteitaan ja avioliittojaan perinteellisen, hilpeän englantilaisen perheromaanin tapaan. Laajaan henkilögalleriaan kuuluu myös taiteilijaboheemeja, joiden kuvaajana tekijä on ennenkin niittänyt laakereita.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Alanimeke

Kertomus ystävyydestä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

290

Kustantaja

Kieli