Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Viimeinen kilometri

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Harri Manninen on huippu-urheilija. Avovaimo Riitta. Lapsi tulossa. Jaska, valmentaja, nelikymppinen, tekee harjoitusohjelmat, kannustaa. Lehdistö on kimpussa. Harri Mannisen elämässä on siis kaikki kohdallaan? Mutta mikä on voiton hinta?
Viimeinen kilometri kertoo huippu-urheilijan jumalanhylkäämästä yksinäisyydestä, tuiman tahdon kirvelevästä kamppailusta, siitä pimeästä puolesta jota ulvova yleisö ei tunne.
Lavasteita kaatuu, harhakuvia sortuu: romaani kertoo myös siitä, miten uuvuttavia ovat vihattavat harjoituslenkit räntäsateessa ja tuulessa, ja siitä, miten kipeä voi olla urheilijan ja valmentajan viha-rakkaus-suhde. Onko Harri Manninen elämän raunioittamalle Jaskalle vain suojatti, vai etsiikö Jaska Harrin kautta kadotettua nuoruutta?
Kasvaako Harri Manninen mittoihinsa? Oppiiko hän tänä totuuden vuonna ymmärtämään, että kilpailussa melkein kaikki häviävät ja vain yksi voi voittaa?
(takakansiteksti)
Kertomus huippu-urheilijan yksinäisestä puurtamisesta, voittamisen paineista ja siitä, miten nämä sopivat yhteen perhe-elämän kanssa.
(Sanojen aika)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

258

Kustantaja

Kieli