Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Ebola Helsinki

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Taavi Soininvaaran esikoistrillerissä taistellaan Ebolaa vastaan. Tappavaa Ebola-virusta saapuu Helsinkiin filippiiniläisten apinoiden mukana. Apinat ovat turvassa tutkimuslaitoksella ja vastalääkettä kehittelee kovalla kiireellä nuori leipääntynyt tutkija Arto Ratamo. Vastalääke löytyy, mutta siitä yrittävät hyötyä myös muut tahot, aina Suomen puolustusvoimien pääesikunnan operaatiopäälliköstä Venäjän mafiaan. Ratamo huomaa olevansa tappajan maalitauluna, ilman turvaa. Kieroilun ja salaliiton kiemurat ylettyvät jopa poliisiin eikä Ratamolla ole muuta vaihtoehtoa kuin selvitä yksin. Hänen on pelastettava itsensä ja pieni tyttärensä, puhumattakaan koko maailmasta.
(Laura Norris/ Sanojen aika)

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Tekstinäyte

Valvontahuoneen ilmatiivis teräsovi sulkeutui Ratamon takana, kun hän astui kokoontumishuoneeseen. Se sijaitsi kolmannella turvatasolla, missä tutkittiin suuren tartuntariskin tauteja kuten pernaruttoa, pilkkukuumetta ja HIV:tä. Kokoontumishuoneessa valmistauduttiin siirtymään neljännelle turvatasolle eli "rintamalle", kuten sitä hengenvaaransa vuoksi kutsuttiin.
Ratamo oli varma, ettei vastalääkeversio numero viisisataaseitsemänkään toimisi. Tutkimusryhmä oli puurtanut Ebola-Helsingin kimpussa lähes kellon ympäri jo kolmen kuukauden ajan. Osa tutkimusryhmästä oli tehnyt tieteellistä taustatyötä, osa ollut yhteydessä muihin tutkijoihin, osa kehitellyt uusia vastalääkkeitä ja osa testannut niitä virusta vastaan. Hän oli keskittynyt vastalääkkeiden valmistamiseen. Ratamoa harmitti olla yksin töissä. Hän oli tapansa mukaan myöhästynyt aamulla roimasti ja Manneraho oli määrännyt hänet ylitöihin. Hän oli päättänyt testata päivällä kehittämänsä vastalääkkeen, vaikka siihen menisi koko yö. Aamulla hän nukkuisi niin kauan kuin nukutti, Mannerahosta viis.
Ratamo liikkui kokoontumishuoneessa tottuneesti. Hän talkitsi kätensä ja veti niihin ohuet kumikäsineet.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

288

Kustantaja

Kieli

Lisätietoja

Ilmestynyt myös Loisto-pokkarina.

Sarjamerkintä