Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Toshiro Mifunen tiikeri

Tyyppi
novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Tuula-Liina Variksen novellien henkilöt käyvät läpi oman menneisyytensä ja minuutensa välistä suhdetta. Juuri menneisyys ja eletyt kokemukset tekevät ihmisestä sen, mitä hän on. Koska menneisyyttä ei voi muuttaa, on yritettävä ymmärtää, mitä menneisyydessä todella tapahtui, jotta voi käsittää nykyisen itsensä.

Novellien henkilöt käyvät pieniä keskusteluja, joko jonkun toisen tai oman itsensä kanssa: pariskunta puhuu toistensa sivuitse, äiti käy läpi suhdetta poikaansa tai vaimo miettii edesmennyttä miestään. Kokoelman niminovellissa tavataan Toshiro Mifune, joka on saanut lempinimensä Akira Kurosawan luottonäyttelijältä. Novelli käsittelee kolmen ihmisen suhdetta ja sitä illuusiota, jonka pohjalle rakastavaisten suhde rakentuu. Kokoelman kolmannessa osassa käydään läpi suhdetta itsemurhan tehneeseen isään ja syöpään kuolleeseen äitiin. Samaa teema on kirjailija käsitellyt aikaisemminkin kokoelmassaan Peili ja ikkuna (1996).
(Laura Norris/ Sanojen aika)
Kirjallisuudenlaji
Henkilöt, toimijat
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
Novelleja
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
240
Kustantaja